تفکرات در ذهن ساخته و پرداخته میشوند، شما از طریق ذهن است که میتوانید فکر کنید. ذهن جنبه آگاهانه شما است که اطلاعات را از بیرون میگیرد و با پردازش عصبی آن را تبدیل به فکر میکند.
.jpg)
کار ذهن چیست؟
تصور کنید که یک کامپیوتر در سرتان دارید که همه کارهایی را که انجام میدهید کنترل میکند. مغز شما سخت افزار است و تمام اتصالات برق، سیمکشی، ذخیرهسازی، حافظه و قدرت پردازشی مورد نیاز خود را برای عملکرد به عنوان یک انسان دارد.
اگر مغز شما سخت افزار است پس ذهن شما میتواند نرم افزار باشد. این سیستم عامل با استفاده از منابع پردازش گسترده مغز شما، اطلاعات را جمعآوری، ذخیره و مدیریت میکند.
مغز و ذهن شما تفکیکناپذیر هستند، آنها بخشی از یک موجودیت هستند و درواقع آن یک نمیتواند بدون دیگری کار کند. مغز شما حاوی حدود ۱۰۰ میلیارد سلول عصبی است که سیستم عصبی مرکزی شما را تشکیل میدهند.

این نورونها سیگنالهای الکتروشیمیایی را منتقل و دریافت میکنند، که اساساً افکار، احساسات ، اعمال و عملکردهای خودکار بدن شما هستند. همچنین مغز شما علیرغم داشتن ۱۰۰ میلیارد نورون ، تنها ۳ پوند وزن دارد و تقریباً به اندازه گل کلم است.
افکار شما توسط ذهن شما ایجاد میشوند همانطور که توضیح دادم مانند نرم افزار مغز شما است. ما همه چیز را در مورد چگونگی عملکرد آن درک نمیکنیم اما ذهن شما دارای لایههای مختلفی از آگاهی است. دانشمندان بر این باورند که ذهن آگاه شما کمتر از ۱۰٪ از کل توان عملیاتی ذهن را تشکیل میدهد.
ذهن آگاه شما مسئول این عوامل هستند:
• جمعآوری اطلاعات
• ارزیابی و پردازش دادههایی که جمعآوری میکنید
• پیدا کردن الگوها و مقایسه آنها
• تصمیمگیری میکند و دستور میدهد
• این امکان را برای شما فراهم میکند که متفکرانه به موقعیتها پاسخ دهید (به جای اینکه به صورت واضح واکنش نشان دهید)
• کنترل حافظه کوتاه مدت شما

مدیریت ذهن چیست؟
مدیریت ذهن از اهمیت حیاتی برخوردار است. هرکسی که به دنبال بهبود توانایی خود در دستیابی به اهداف یا انجام کاری در سطح بالا تحت شرایط استرسزا و رقابتی است، باید کنترل افکار و احساسات خود را داشته باشد.
مدیریت ذهن جهتگیری آگاهانه افکار است. این آگاهی نشان میدهد که هر اندیشه تأثیرگذاری، واقعیتی است که در آن فرد در حال زندگی است. ما باید افکار را به عنوان چیزهایی که دارای انرژی هستند نگاه کنیم. انرژی مثبت برای ما بهتر از انرژی منفی است.
مدیریت ذهن به ما اجازه میدهد تا ذهن خود را مهار کنیم تا پتانسیلهای کاملمان را توسعه داده و به اهدافمان برسیم.تفکر ذهنی مثبت عاملی برای بهبود ذهن و جسم انسان محسوب می شود.
در شرایط مختلف زندگی، فرد باید تحت فشار جسمی و روانی راهحلهایی تولید کند. این امر به انعطافپذیری ذهنی و تصمیمگیری خوب و همچنین سختگیری روانشناختی، کنترل عاطفی، تعیین ذهنیت و حتی تناسب اندام نیاز دارد.
یادگیری، ذهن شما را قادر می سازد در صورت لزوم بهترین عملکرد خود را ایجاد کنید. «خود گفتگوی مثبت» روشی است که به شما امکان میدهد فرآیندهای فکری را در ذهن خود نظارت و هدایت کنید. این روشی حیاتی برای توسعه تفکر برنده و عادت پیروزی است.

قدرت ذهن
تمام واقعیتهای بدنی از ارتعاشات انرژی تشکیل شدهاند. حتی افکار شما ارتعاشات انرژی هستند. در حالی که به نظر میرسد مانند یک مفهوم یا تئوری است، اما این یک واقعیت جدید است که فیزیک کوانتومی برای ما فاش کرده است. افکار شما تأثیر قدرتمندی در زندگی شما دارند.
بیشتر ما با توجه به روندهای اندیشه به زندگی میپردازیم، چگونه ذهن فکر میکند، از چه میترسد، چه میکند، چه چیزی را برای خودش میگوید، چه چیزی را کنار میگذارد. در بیشتر موارد، ما با حداقل توجه به نحوه فکر کردن به زندگی میپردازیم. ما با بیتوجهی به یکی از مهمترین و قدرتمندترین نیروهای حیات یعنی افکارمان، زندگی میکنیم.
• ذهن، شما را به سمت نتیجه مطلوب سوق میدهد. با قدرت ذهن میتوانید روی موفقیت متمرکز شوید و ترس را شکست دهید. افکار شما نیروهای خلاق اولیه زندگی شما هستند، از آنها آگاهانه استفاده کنید و به یک زندگی کاملاً جدید از قدرت و فرصت تبدیل خواهید شد.
• برای ایجاد تغییر در زندگی، باید روش استفاده از ذهن خود را تغییر دهید. شما نمیتوانید هر دو شیوه منفی و مثبت را همزمان فکر کنید، زیرا یکی همیشه بر دیگری مسلط خواهد بود. ما به عنوان انسان، موجودات عادت هستیم (به عادات خود میکنیم) و ذهن ما نیز همینطور است. ما باید مطمئن شویم که تقویت افکار و احساسات مثبت تأثیر غالب در ذهن است.
• بیشتر افراد این مرحله را فراموش میکنند. آنها سعی بر این دارند با کار مستقیم بر روی آن، شرایط بیرونی را تغییر دهند، اما این تقریباً همیشه بیهوده یا موقت است، مگر اینکه با تغییر افکار و عقاید همراه باشد.
• ذهن خودآگاه خود را آموزش دهید تا افکار موفقیت، خوشبخت، سلامتی و رفاه را فکر کند. بیاموزید که افکار منفی از قبیل ترس و نگرانی را از بین ببرید. ذهن آگاهانه خود را با انتظار از بهترینها مشغول نگه دارید و اطمینان حاصل کنید افکاری که به طور عادت فکر میکنید براساس آنچه میخواهید باشند.

تقسیمبندیهای ذهن چیست ؟
ذهن انسان از سه قسمت تشکیل شدهاست، این تقسیمبندی از نگاههای عصبشناس و روانکاوی به اسم زیگموند فروید به وجود آمده است. فروید معتقد بود که ذهن انسان از سه قسمت منطقی و مفهومی به اسم ضمیر خودآگاه، ضمیر نیمه خودآگاه و ضمیر ناخودآگاه به وجود آمده است که هرکدام از این قسمتها در ذهن عملکردها و فرایندهای متفاوتی را به خود اختصاص میدهند.
در بالاترین قسمت ضمیر خودآگاه ما وجود دارد که وظیفه تحلیل اطلاعات و ورودیهای ذهن را بر عهده دارد و همیشه با منطقی که دارد به دنبال استدلال موضوعات میباشد.
در قسمت میانی ضمیر نیمه خودآگاه وجود دارد که این ضمیر جزئی از ضمیر ناخودآگاه در نظر گرفته میشود و وقتی ما صحبت از ضمیر ناخودآگاه میکنیم منظورمان مجموعهای از ضمیر نیمه خودآگاه و ضمیر ناخودآگاه میباشد و ناخودآگاه بهعنوان مهمترین قسمت و شاخص در ذهن انسان میباشد که وظیفه عملکردها و فعالیتهای اصلی و حیاتی ما را بر عهده دارد؛ این عملکردها شامل تنظیم فشارخون یا تنفس ما میباشد. همه مکانیزمهایی که مرتبط با بقا و حیات ما در این جهان هستند تماماً تحت اختیار ناخودآگاه میباشند به همین دلیل است که ضمیر ناخودآگاه جایگاهی بسیار عظیم با منابعی بسیار بینهایت میباشد.
ما برای ایجاد تغییرات اساسی و تغییراتی که بتوانند در زندگی ما پایداری و ثبات کافی را داشته باشند باید به سراغ شناخت ساختارهای ضمیر ناخودآگاه برویم چراکه این تغییرات باید در فرایندهای ناخودآگاه ایجاد شوند. برای دسترسی به ناخودآگاه باید زبان مخصوص آن را بدانیم تا بتوانیم به نحوه مؤثری با آن ارتباط برقرار کنیم و تغییراتی که خواستار آن هستیم را در آنجا ایجاد کنیم و یا اهدافی که طراحی میکنیم را در هسته ناخودآگاه قرار دهیم .

اجزای سازنده ذهن چیست ؟
ما آموختیم که ذهن ما مجموعهای از ضمیر ناخودآگاه و خودآگاه میباشد. حالا سؤال اساسی که ایجاد میشود این هست که ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه از چه اجزایی تشکیلشدهاند. در ابتدا باید بدانیم که تمام محتویات و اجزایی که ساختار ذهن انسان را شکل میدهند از حواس پنجگانه ما وارد میشوند. ما از طریق حواس پنجگانه که شامل دیدن، حس کردن، بوییدن و چشیدن میشود دنیا و جهان اطراف خودمان را درک میکنیم و به آن رنگ و بو میدهیم. برای شناخت بیشتر عملکردها و وظایف ناخودآگاه پیشنهاد میکنیم مقاله ضمیر ناخودآگاه چیست را نیز مطالعه کنید.
پس حواس ما پنج کانال ورودی شکلدهنده اطلاعات و محتویات ذهن میباشند. این محتویات که سوژههای ذهنی نام دارند عناصر اصلی تشکیلدهنده ساختار ذهن تمامی انسانهای جهان میباشند و زمانی که ما از ذهنیت صحبت میکنیم منظورمان همان سوژههایی است که بر اساس حواس پنجگانه خود آنها را دریافت کردهایم و تغییر در ذهن همان تغییر در ساختار سوژههای آن میباشد.
منبع محتویات ارائه شده از سایت zehn.ir و mahdikhanideh.com می باشد.